zaterdag 25 december 2021

Is de islam de ware religie omdat die na het christendom komt?

Welnu, Jezus heeft ons specifiek gewaarschuwd tegen de komst van valse profeten (Mt 24.4,11,24; 1 Cor 15,1; 2 Cor 11,4; 1,9 Gal, 4,28-31; 2 Pt 2,1-3; 1 Jo 2,22-27; 4.2-3; 2 Jo 7-11; Jud 18-19, Apoc 16.13, 19.20), en de Bijbel die ervan getuigt dateert van ruim voor de komst van Mohammed, zodat die er niet kan worden verdacht vervalst te zijn om de islam zwarte te maken… gedurende zes eeuwen leefde het christendom prima zonder islam ... bewijs dat het christendom de islam niet nodig heeft om te bestaan. Daarentegen kan de islam niet bestaan zonder het Christendom, aangezien zijn bestaansreden is de wereld te bevrijden van het christelijk geloof, die is voor hem de ultieme gruwel is (Koran 4.48). Net zoals de leugen slechts na de waarheid (Joh 14,6) kan komen, kwam de islam na het christendom.

Net zoals het christendom na het jodendom kwam, de islam kwam na het christendom. Maar in de tijd van Christus, verwachtte Israël de komst van de Messias (Gn 3:15; Dt 18:15; 2 S 7.1; Ps 20,7; Is 7,14, 49,6-7; Mich 4,14; Hos 2,20) van Hem, door wie de beloften van God vervuld zouden worden, waardoor het nieuwe en eeuwige Verbond zou worden bezegeld (55,3, 61,8, Jer 31,31-33; 32.40; Bar 2.35; Ez 11.19, 16.60, 34.25, 36,25-27; 37.26; Hos 2.20). En als het Joodse volk, in de persoon van zijn leiders, Hem niet herkend heeft in Jezus van Nazareth en belijdt nog altijd op Hem te wachten, waren de christenen, die in Jezus van Nazareth de Messias hebben ontvangen die beloofd is door de Hebreeuwse Geschriften (Gn 49,10; 2S 7,8-17, 5,1-4 Mi; Js 07:14) op niemand aan het wachten, toen Mohammed kwam, behalve dan op de terugkeer van Jezus voor het laatste Oordeel ... Daarom is, ondanks wat de moslims erover zeggen, de situatie van de christenen ten opzichte van moslims niet analoog aan die van de Joden ten opzichte van de christenen.

De islam zou kunnen worden beschouwd als een natuurlijke religie, omdat die een geheel van inzichten met betrekking tot God, tot diens eigenschappen bevat, tot de beginselen van goed en kwaad. Toch, als bepaalde waarheden kunnen worden verkregen met behulp van alleen het licht van de rede, is het duidelijk dat niemand kon weten wat God alleen wist en wat Hij ons over Zichzelf en zijn heilsplan heeft geopenbaard. Wat de islam onderscheidt van alle primitieve religies is dat hij, komend NA het christendom, de eerste universele godsdienst, zich daartegen keert, iets wat de primitieve religies uiteraard niet doen. Zij waren slechts de uitingen van de natuurlijke zoekresultaten naar God, aan wie het christendom het goede nieuws is komen brengen van de verwerkelijking van datgene dat ze van het mysterie van God en diens heilplan intuïtief en oprecht hadden begrepen. Kortom, de islam die NA Christus komt, is van nature een Antichrist, die Zijn goddelijkheid lastert, Zijn heilswerk vernietigt door de ontkenning van Zijn dood en opstanding, en die het verklaarde plan heeft de Kerk door zichzelf te vervangen (Koran 2.193). Dit is nog steeds te zien in de islamitische geloofsbelijdenis, de Shahada, die in plaats van een stelling te zijn zoals alle geloofsbelijdenissen, een ontkenning is, een ontkenning van het christelijk geloof: "Ik getuig dat er geen God dan Allah [dat wil zeggen, "Niet de Heilige Drie-eenheid, boven wie ik Allah verkies, hoewel ik hem niet ken! » (Koran 2.255, 20.110; 112,2)!] en Mohammed is de boodschapper van Allah [dat wil zeggen, "Nee tegen Jezus Christus, Zoon van God, Verlosser van de mensen, boven wie ik Mohammed verkies, het volmaakte model voor een bende schurken!"].

Begrepen dient te worden dat Christus de wand van haat heeft gesloopt die Joden en niet-Joden (Ef 2,14-16) scheidde, daarmee het Verbond met Abraham openend waaraan Hij zijn definitieve, universele en volkomen voltooiing heeft gegeven, en dat de islam, daarna gekomen, deze muur van haat in de mensheid opnieuw optrekt door de mensen te scheiden in moslims en niet-moslims ”Tussen ons en jullie is vijandschap voor altijd, totdat jullie moslims zijn!” (Koran 60,4). Wie anders kan NA Christus komen dan de Antichrist?

Een andere manier - aangeraden door Jezus – om de islam te beoordelen, is door de kwaliteit van zijn vruchten te beoordelen. Wel, of het nu het stellen van de ontologische inferioriteit van vrouwen en niet-moslims is, en dus de legalisatie van de slavernij, van polygamie, van verstoting, van pedocriminaliteit, tot aan de heiliging van de haat en het geweld, al zijn vruchten zijn slecht ... het oordeel van de kerkvaders en Dokters van de kerk is unaniem en zeer goed samengevat door onze grote Bossuet ”Deze monsterlijke religie heeft als enige rede haar onwetendheid, als enige overtuigingskracht haar geweld en tirannie, als enige wonder zijn wapenen zijn, die de wereld doen schudden en met geweld het rijk van Satan in het hele universum herstellen” (Eulogie van St. Peter Nolasco (Onze Lieve-Vrouw van Barmhartigheid) Parijs, 1665/01/29).

Om de islam goed te beoordelen, moet je oppassen op diens naam nooit het goede te zetten dat sommige moslims doen, die dat nooit dankzij de islam doen, maar altijd ondanks de islam, en in het kader van de menselijke natuur, die door God goed is geschapen. God houdt van alle mensen en laat zijn zon opgaan over de goeden en de kwaden, en laat het regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen, zo geeft Hij ook aan moslims zoals aan anderen deugden en menselijke kwaliteiten, ongeacht hun toebehoren aan de islam. Het onvermogen om dit onderscheid door te krijgen leidt tot het samen met alle nuttige idioten herhalen van: "Niet over een kam scheren!", "Dat is de islam niet!".

Moslims betogen tegen de katholieke Kerk voor hun recht om "religie" erkend te zien, daarmee de pretentie brandmerkend dat zij "de enige ware religie” is (Dignitatis Humanae, No. 1). Hun ontkenning van de geschiedenis, en dus van de waarheid, brengt hen ertoe zich te verbeelden dat alle religies een gelijk recht hebben zich op te houden in de etalage van de consumptiemaatschappij, waar iedereen gelijkelijk kan kiezen voor de religie van zijn keuze. Waar we de vrijmetselarij, de religie van de seculiere republiek, de belangen zien dienen van het andere anti-christendom, de islam ... Dus uit naam van hun verschil weigeren ketters en scheurmakers om toe te treden tot de Gemeenschap van de universele Kerk, alsof katholiek zijn betekent te behoren tot een sekte zoals anderen. Dusdoende maken ze voor zichzelf het heilsplan van God krachteloos, die wil dat alle mensen onder de staf van één enkele herder (Jo 10:16) verenigd worden. Opstaan tegen de Kerk en haar leer uit naam van het recht op verschil, is juist het respect voor dit principe verwerpen, aangezien de Ene en Drievuldige God dat al aan het werk gezet heeft in en door de katholieke Kerk die in haar boezem alle mensen ontvangt, ongeacht hun legitieme verschillen ... Even zoals er slechts één God is, één Zaligmaker, één doop, één en hetzelfde geloof, is er ook slechts één ware religie, bron van heil voor heel de wereld. Door zich daartegen te verzetten, maakt de islam zich tot de vijand van de gehele wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten