zaterdag 7 augustus 2021

Bewijst de onnavolgbaarheid van de Koran de goddelijke oorsprong van de islam?

Koran 7,203; 10,37; 17,88; 19,73; 22,72; 34,43; 45,25; 46,7

Behalve dat Allah aanspraak maakt op de elementen van de schepping als even zovele duidelijke tekenen van de waarheid van de islam (Koran 10.5; 12,105; 13.2) presenteert hij - wat welke valse goden ook mogen beweren, de Koran als HET bewijs bij uitstek van de goddelijke oorsprong van de islam, "HET wonder" (Koran 7,203; 10.37; 17.88; 19.73; 22.72; 34.43; 45.25; 46.7), zozeer dat meerdere malen de niet-moslims worden uitgedaagd om een dergelijke tekst voort te brengen (Koran 11.13-14; 2,23; 10,38; 52,34). We moeten daarom begrijpen dat de legitimiteit van de islam gebaseerd op de vermeende onnavolgbaarheid van de Koran, het Woord van God dat boek is geworden... Dat is de reden waarom het aannemen van de uitdaging die Allah hier doet, de islam als een bedrog aanwijst … Dat is wat we gaan doen! Zo, zelfs zonder de ontelbare fouten van grammatica, syntaxis en stijl van de Koran aan te halen, of bijvoorbeeld de lezing van hoofdstuk 5 van het evangelie volgens Sint Mattheüs, volstaat voor het aannemen van Allah’s uitdaging te overwegen dat: 

In soera 72, precies genaamd "De djinns" (in de Koran zijn djinns half mens/half demonen, eigen aan de islamitische mythologie), zijn het djinns die spreken ... Als djinns in de Koran spreken, is de Koran dus niet enkel het woord van Allah, en daarmee is de uitdaging beantwoord die hij heeft toegeworpen met als doel de goddelijke oorsprong van de Koran te bewijzen door de onmogelijkheid om verzen te presenteren die met de zijne te vergelijken zijn (Koran 7,203; 10.37; 17.88; 19.7; 22.72; 34.43; 45.25; 46.7), ... en dat al zo lang! Dus is Allah schuldig bevonden aan liegen door middel van zijn eigen woord! En HET bewijs, aangeleverd door Allah zelf, van de goddelijke oorsprong, alsook de legitimiteit van de islam, bestaat dus niet! Hoe kun je dan blijven geloven in de islam en dus denken dat het een ware religie is?

Bovendien kijkt Allah wel uit om criteria te geven die het mogelijk zouden maken om te beoordelen of een werk met de Koran vergelijkbaar is of niet. Het zou dus tot niets dienen om met een werk aan te komen dat met de vermeende literaire en spirituele kwaliteiten van de Koran zou kunnen concurreren. Sterker nog, zonder criteria of regel, kan geen oordeel worden uitgesproken ...

Als de regels voor het oordeel niet worden gegeven, is de rechter evenmin benoemd. Wetende dat deze rechter geen moslim kan zijn, omdat men niet tegelijk rechter en partij kan zijn, welke rechter zijn moslims dan bereid te accepteren om te bepalen of de uitdaging van Allah wel of niet is beantwoord? Ten slotte is een meesterwerk op zich niet te imiteren, want het is altijd het werk van één auteur met een bepaalde gevoeligheid, een cultuur en zijn eigen natuurlijke talenten. Geen twee genieën zijn gelijk en navolging van hun werken kan alleen plagiaat zijn. Daarom kunnen we geen hiërarchie tussen hen tot stand brengen zonder gebruik te maken van willekeurige subjectiviteit. Christenen zouden net zo goed de stijl van de Bijbel onovertrefbaar kunnen noemen, Mormonen kunnen hetzelfde voor The Book of Mormons, de hindoes voor de Veda's, de taoïsten voor de Tao-Te-King, etc. Aangezien de legitimiteit van de islam gebaseerd is op een uitdaging, die regel noch rechter noch zin heeft, is het dan wel iets anders dan bluf?

Op dezelfde manier kunnen vele verzen niet het woord van Allah zijn... Wie spreekt er hier, Allah of Mohammed? "Vlucht dus naar Allah! Ik ben voor u, uit zijn naam, een duidelijke waarschuwer. (Koran 51.50) "? En hier "Hij heeft geen enkele deelgenoot. Dit is wat mij verordend is en ik ben de eerste der onderworpenen (Koran 6163) "; en hier "Zo is Allah, mijn Heer; in Hem stel ik mijn vertrouwen en tot Hem keer ik terug”. (Koran 42:10; zie ook 6.104, 114; 11.2; 16.63; 17.1; 19.68, 27.91,92; 51.23; 70.40; 75.1; 84, 16-18; 90.1; 91,1-7). Het bewijs wordt weer gegeven dat de Koran niet het woord van Allah is... maar van een mens. De islam die iets anders beweert is een bedrieger. Een bedrog dat in de bewoordingen van de Koran zelf moslims evengoed veroordeelt, omdat in deze verzen het onvermogen om onderscheid te maken tussen het woord van Allah en dat van Mohammed hen schuldig maakt aan veelgodenaanbidderij (Koran 4.116, 6.22, 9.31), de enige onvergeeflijke zonde (Koran 4,48) speciaal uitgevonden om de vereniging van God en mens in Jezus te veroordelen ...

Als de Koran het Woord van God is zoals in de Hemel (Koran 3,7; 13,39; 43,4; 85,21-22), en de taal dus Arabisch is (Koran 12.2; 20.113; 26.195), betekent dit dat Allah denkt en spreekt in het Arabisch. Dus van twee dingen één: ofwel spreekt Allah een menselijke taal, of de Arabieren spreken de taal van God. Nu, net als mensen niet de taal van de vissen spreken of vissen de taal van vogels, spreekt God de taal van God, niet de taal van de mensen. Elk levend wezen heeft zijn eigen taal. Als God dus denkt en spreekt in het Arabisch, is hij dan iets anders dan een Arabier? 

Anders gezegd: aangezien de Heilige Geest niet naar de moslims is gezonden, hebben zij dus geen andere bron voor het begrijpen van de Koran dan hun eigen menselijke intelligentie. Hoe zouden ze dan de taal van God kunnen begrijpen? Ofwel moslims - en alle Arabisch sprekenden! - zijn God (omdat je God moet zijn om Gods taal te spreken) of Allah is geen Arabier. Is er een andere oplossing?

Maar toch: Allah bevestigt dat hij als enige de interpretatie van de Koran kent (Koran 3.7) ... Maar als Allah de enige is die begrijpt wat hij zei, waarom spreekt hij dan? En als niemand de interpretatie van de Koran weet, waarom en hoe moet je die dan aanhalen? Alle imams en andere geleerden die beweren uit te leggen wat de Koran wil zeggen, zijn zij dan iets anders dan bedriegers, en de Koran een afgod die ze laten spreken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten