zondag 28 februari 2016

Open brief over de islam van pastoor Guy Pagès aan de Eerste Minister van Frankrijk, Manuel Valls

"Meneer de Eerste Minister,

U zegt ons dat het mogelijk is "een islam te zien opbloeien die levend en modern is in termen van vrijheid, gelijkheid en laïciteit" (zie uw toespraak in de Grote Moskee van Straatsburg, 3 maart 2015), omdat de islam zou zijn: "verdraagzaam, open, volledig verzoenbaar met onze waarden en de Republiek" (zie uw toespraak in Mayotte, 13 juni 2015).

Echter, de erevoorzitter van de Franse moslimraad en rector van de Grote Moskee van Parijs stelt: "De islam is tegelijk een religie, een gemeenschap, een wet en een beschaving. [...] Niet alleen moslims zijn wie de vijf zuilen van de islam uitvoeren, maar allen die bij deze identiteitsgemeenschap horen." (Le Figaro Magazine, 29 juni 2002).

Wie zegt ons de waarheid, u of dhr. Dalil Boubakeur?

Alija Izetbegovic, staatshoofd van Bosnië-Herzegovina van 1990 tot 2000, schrijft: "Er kan noch vrede, noch co-existentie bestaan tussen de islamitische religie en niet-islamitische politieke en sociale instellingen. [...] De islamitische renaissance kan zonder een religieuze revolutie niet beginnen, maar zij kan niet voortgezet worden en ten goede geleid zonder een politieke revolutie. Onze eerste taak moet niet zijn de macht voor ons te winnen maar de mensen. [...] De steun die een moslimvolk feitelijk aan een regime ergens ter wereld geeft, is recht evenredig aan het islamitische karakter van de laatste. [...] Wij moeten predikers zijn en vervolgens soldaten. [...] De islamitische beweging moet de macht grijpen wanneer zij in een morele en getalsmatig voldoende sterke positie is om het haar mogelijk te maken de niet-islamitische overheid omver te werpen." (zie Islamitische verklaring)" Lees hier verder .......

1 opmerking:

  1. een beetje gekke praat; Ik ben de weg de waarheid en het leven zegt Christus ; Ik ben gekomen opdat gij zoudt leven in overvloed. Wie mijn bloed drinkt en mijn vlees eet zal eeuwig leven.

    BeantwoordenVerwijderen