maandag 11 juli 2016

‘IS? Dat zijn wij!'

"De sharia zoals die sinds eeuwen aan moslimkinderen wordt onderwezen is precies dezelfde als door IS ten uitvoer wordt gebracht. Dat schrijft de jonge Algerijnse moslimstudent in een brief aan AsiaNews. “Daesh (IS)”, schrijft hij, “dat zijn wij.”

‘Dit is niet de islam’
Telkens als er weer een gruwelijke aanslag is gepleegd door islamitische terroristen begint het zwartepieten, schrijft AsiaNews. Westerlingen beschuldigen de islam en de islamitische wereld ontkent ieder verband tussen geweld en islam en zegt onmiddellijk ‘Dit is niet de islam’.

Dromen van de sharia
Hetzelfde gebeurde na de recente terreuraanslagen in Istanbul, Bagdad en Dhaka. Binnen enkele uren na de massamoorden ontvingen AsiaNews bijgaande korte reflectie van een 27-jarige Algerijn, woonachtig in Frankrijk. Hij beschuldigt de islamitische wereld van hypocrisie door enerzijds Daesh te verwerpen, terwijl zij tegelijkertijd droomt de hele wereld aan dezelfde sharia te onderwerpen.

Hervormen en moderniseren
Moslims zijn gedwongen om te hervormen en hun geloof te moderniseren, vindt de auteur. En zij moeten afstand doen van historische elementen die meestal nog “gepreekt worden in onze moskeeën en onderwezen in onze scholen”.

Daesh, wij en de (moslim)clerus
Vandaag heb ik besloten om Islamitische Staat te verdedigen tegen al degenen die zeggen dat wat zij doet niet conform de islamitische sharia is. Daesh is niet hypocriet. Zij is oprecht, direct en authentiek."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten