vrijdag 12 augustus 2016

Geen Lourdes-processie met islamitische wortel op Maria Hemelvaart?

"In Frankrijk zorgt een tweet voor onrust onder katholieken. Clément Borioli, een “katholiek en burger van Lourdes” meldt dat de traditionele processie voor het hoogfeest van Maria Hemelvaart (15 augustus) op last van de autoriteiten om “veiligheidsredenen” niet wordt gehouden.

Veiligheid
Sinds de aanslagen in Parijs, Nice en Rouen geldt in Frankrijk een verlengde noodtoestand. Ondanks de daardoor verruimde bevoegdheden ziet de prefectuur van het departement geen mogelijkheid de veiligheid van de deelnemers aan de processie te garanderen.

Islamitische prins
Er is nog geen officiële bevestiging van het processieverbod. Wel maakte de Lourdense pastoor Duhar er zondag in zijn preek melding van. Het zou niet gaan om de processie op het bedevaartterrein, maar om de stadsprocessie. De oorsprong daarvan is verrassenderwijs de doop van de islamitische prins Lorda in de tijd van Karel de Grote (+814). Van deze prins stamt de naam van de stad (die in het dialect van Gascogne nog steeds ‘Lorda’ heet)." Lees hier verder...........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten